Astıma Veda Etmek Mümkün

Astıma Veda Etmek Mümkün

10.12.2019

Gelenekten gelen gerçek şifa ile ömür boyu ilaç kullanmaya son verebilirsiniz. Astıma veda edebilirsiniz. Normal bir hayat yaşayabilirsiniz.

Astımı kontrol altına almak için yapmanız gerekenler: İlaçlarınızı doktorunuzun önerdiği şekilde ve uygun teknikte kullanmak, sigara içmemek ve içilen yerde durmamak, astımınızı tetikleyen faktörlerin hepsinin farkında olmak ve mümkün olduğunca onlardan uzak durmak, düzenli egzersiz yapmak, grip aşısı olmak, gerektiğinde hızlı etkili nefes açıcı ilacınızı vakit geçirmeden, hava yollarınızın tamamen kapanmasını beklemeden kullanmak... Liste uzayıp gidiyor. Haydi diyelim ki siz bir idealistsiniz ve hepsini yapmaya azimlisiniz. Pekiyi,  burada sayılan ama sizin kontrol edemeyeceğiniz faktörlerle nasıl baş edeceksiniz? Sigaradan sakınmak her zaman mümkün mü? Aşırı hijyenik ortamda yaşamak mümkün mü? Doğru mu? Haydi eviniz mikropsuz, akarsız, tozsuz. Ama işyeriniz, akrabaların evleri, okul, park var. Hiç dışarı çıkmayacak mısınız? Baharda polenleri nasıl yok edeceksiniz? Terinizin üzerinizde kurumamasını sağlamayı, üzülmemeyi nasıl başaracaksınız? Aşı olunmasına rağmen grip olunması ve sonunun hep ağır antibiyotiklerle bitmesi çok yorucu. Her yere bir torba ilaç taşınması, yine de özellikle kış ve bahar aylarında sık sık hastane ziyareti yapmak zorunda kalmak ümit kırıcı. Tüm bunlardan, fısfıslardan kurtulmak mümkün.

ASTIMA VEDA ETMEK MÜMKÜN.

Halen kullanılan tedavi şekli hastalık belirtilerini (semptomatik) ve şikayetleri gidermeye yöneliktir. Uzun süreli steroid ve beta-mimetik ilaçlar verilir. Sık sık antibiyotik kullanımı gerekmektedir. Klasik tedavilerle hastalık yerli yerinde durur, sadece belirtiler (semptomlar) azaltılır. Bunun sonucunda bağışıklık sistemi giderek bozulmaya başlar çünkü uzun süreli alınan steroidler vücudun tüm doğal cevaplarını yok edip onu savunmasız bırakır. Söz konusu zinciri kırmak, gerçek sağlığa ulaşmak için geleneksel ve tamamlayıcı tedaviler uygulanmalıdır.

Geleneksel ve tamamlayıcı tedaviler ile rahatsızlıkların nedeni yok edilerek şifa sağlanır. Şifa, tam sağlık halidir. Bedensel, zihinsel ve ruhsal bir hastalığın son bulmasıyla hastalıktan kurtularak sağlıklı ve dengeli olmak demektir. Sadece herhangi bir seviyedeki iyileşme tek başına yeterli değildir. Hepsi (beden, zihin ve ruh) birbiriyle bağlantılıdır. Ruhu ve zihni yadsıyarak sadece bedeni iyileştirmeye çalışmak, rahatsızlıkların üstünü örtmek gibidir. Astımın üzüntü ve stresle ilişkisini yok sayarak sadece daralan hava yollarını genişletmek, uzun etki ve enflamasyonla mücadele adına kullanılan steroidler ile asıl hastalık tedavi edilemez. Dahası İlaçların yan etkileri ( mantar, ses kısıklığı, öksürük) ve hastalığın komplikasyonlarına bağlı yeni sorunlar ortaya çıkmaya devam eder.

Geleneksel ve tamamlayıcı tıpta astımın nedeni kalın bağırsak mikroflorasının (kalın bağırsakta yaşayan faydalı mikroplar) ve hücrelerinin bozulmasıdır. Bağırsak mikroflorası zararlı mikropları (patojenleri) sınırlandırmakta ve kısa zincirli yağ asitleri ve poliaminlerin üretimine yardımcı olmaktadır. Ayrıca kalsiyum, bakır, demir, magnezyum ve manganez gibi minerallerin biyoyararlanım ve emiliminin artırılmasını sağlamaktadır.

Karbonhidrattan zengin ve katkılı gıdalarla beslenme,  kronik stres, aşırı toksin yüklenmesi, vitamin eksikliği (D, B12) ve zararlı mikropların çoğalmasıyla oluşan bakteriyel dengesizlikler kalın bağırsak sağlığını bozar. Savunma sistemi bir noktada zararlı bir hücre, toksin veya organizma fark ederse, o bölgeye defans hücrelerini gönderir yani inflamasyon (iltihap) meydana gelir. Bu hücreler zararlı bileşenleri etkisiz hale getirmek için onlara saldırır. Bunun sonucu olarak bağırsak hücrelerindeki sıkı bağlantılar bozulur, toksinler,  yarı sindirilmiş besinler ve zararlı mikroplar kana geçer. Savunma sistemi bu kez kanda ve dokularda bulunmaması gereken toksinler ,yarı sindirilmiş besinler ve zararlı mikropları yok etmek için harekete geçer. Alerjiler ve akciğere yerleşen toksinler nedeniyle kronik inflamasyon , sonuçta ASTIM oluşur.

Geleneksel ve tamamlayıcı tıpta astım tedavisinde hasta merkeze konularak tamamen kişiye özel bir tedavi programı belirlenir. Öncelikle beslenme düzenlenerek kalın bağırsak tedavisi yapılır ve neden ortadan kaldırılır. Aynı anda nöralterapi,  hacamat, sülük veya akupunktur ile akciğer ve vücut detoksu sağlanır, vücudun kendini tamir mekanizmaları aktifleştirilerek oluşan hasarların tamir edilmesi sağlanır. Tedavi nefes egzersizleri, psikolojik destek tedavileri, asit-baz regülasyonu,  pre ve probiyotik preparatlar ile desteklenir. Eğitimlerle hastalığı oluşturan faktörler hastaya anlatılarak kalıcı yaşam değişikliği sağlanır. Tam iyilik halinin gözlenmesi, laboratuvar testleri ile onaylanması  neticesinde tedavi sonlandırılır ve ASTIMA VEDA EDİLİR.

Gelenekten gelen gerçek şifa ile ömür boyu ilaç kullanmaya son verebilirsiniz. Astıma veda edebilirsiniz. Normal bir hayat yaşayabilirsiniz.

Arama Kelimeleri: Astım , Astım Nedir , Astım Belirtileri , Alerjik Astım, Astım Tedavisi, Astım Hastalığı, Astım İlaçları, Alerjik Astım Nedir?, Alerjik Astım Tedavisi, Eskişehir Alerjik Astım Tedavi Kliniği, Eskişehir Alerjik Astım Doktoru, Eskişehir Astım, Eskişehir Astım En İyi Doktor,